Welkom

 

Reeds van kindsaf aan gebeten door het paardenvirus, kon het niet anders dan dat deze machtige dieren voor eens en altijd deel uit zouden maken van mijn leven. Paarden waren meer dan een hobby, het werd een passie, een levenswijze! Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste paard, een belangrijke mijlpaal! Ondertussen raakte ik verknocht aan de mooie friese paarden, de prachtige zwarte parels, zoals ze genoemd worden. Met hen rij ik dressuur en doe ik ook aan mennen.

 

Toen een erg verwaarloosd mini-tje bij ons terecht kon, kwam ik voor het eerst in contact met het miniatuurpaard. Ik verloor onmiddellijk mijn hart aan deze wonderbaarlijke paardjes! Ondertussen zijn we een paar jaar verder en hebben we een kleine kudde opgebouwd. Allemaal Amerikaanse miniatuurpaardjes, met een bijzondere kleur, zeer goeie afstamming en vooral voor mij ook van groot belang, goeie bewegingen! Al onze paardjes zijn AMHA, AMHR, BMP en NMPRS ingeschreven. Wij zijn lid van de volgende stamboeken: American Miniature Horse Association (AMHA), American Miniature Horse Registration (AMHR), Belgisch Miniatuurpaardenstamboek (BMP) en Nederlands Miniatuurpaardenstamboek (NMPRS).

En zo werd MDR Horses and Miniature Horses een feit! MDR staat voor Miniatures, Driving and Riding, de drie takken van de paardensport waar ik het meest aan verknocht ben!

Onze paardjes staan gestald op onze boerderij 't Sint-Elooishof, gelegen in het West-Vlaamse Spiere-Helkijn.

 

Bij ons is niet de kwantiteit, maar vooral de kwaliteit het belangrijkste.
Het fokdoel voor onze miniatuurpaardjes is een prachtig paardje te creëren met een speciale kleur en uniek gangenwerk. Tevens worden haast al onze paardjes aangespannen beleerd, onze grootste passie met hen.
Met onze friezen fokken we ook heel af en toe wel es een veulentje, maar ons hoofddoel met hen ligt bij de dressuur en het aangespannen rijden.

Al onze paardjes zijn kleur getest, DNA parentage qualified en ook dwerggen getest en hierop negatief bevonden. Dus fokken met onze hengst is altijd veilig en wanneer u bij ons een veulentje koopt, mag u er zeker van zijn dat u een veulen heeft wat negatief is voor de gekende dwerggenen.

Ondertussen doe ik dit alles samen met mijn partner Gerard Leijten. Gerard is vooral bekend als tweespanmenner en lesgever/coach. Samen hebben we nu ook Gerard Leijten Driving School, waar je terecht kan voor instructie in het aangespannen rijden of dressuur onder het zadel, alsook voor het opleiden en trainen van paarden.

We wensen u veel plezier bij het bekijken van onze schatten en hopen dat u net zo veel van hen geniet als wij! Aarzel niet om contact op te nemen bij vragen of interesse in deze prachtige rassen!

 

Valerie Deweer
MDR Horses and Miniature Horses