01 januari 2020: Beste wensen voor het nieuwe jaar!

01 januari 2020: nieuwe flyers

01 januari 2019: nieuwe flyer


 

 

06 november 2018: zijn wij de trotse ouders geworden van een prachtig dochtertje: Laurien Leijten.
Enkele weken daarvoor kwam ook haar pony Ricci terug naar huis. Hopelijk kan Ricci ook Laurien nog leren paardrijden, zoals zoveel kindjes met haar hebben leren rijden.
 
 
 

 

27 mei 2017: deze dag zijn Gerard en ik in het huwelijk getreden. Het was een fantastische dag en daarbij mochten onze prachtige paarden natuurlijk niet ontbreken.

 

  

 

 

Nieuwe flyer

 

 

 

maart 2017: site terug up to date geplaatst. 

 

 

20 oktober 2013: er werd ons gevraagd om een demo met onze mini's te geven bij de opening van de nieuwe pensionstalling Het Ruitershof te Horebeke. Samen met Carine Van Welden van onze bevriende stal Hof te Ruitegem, deden we een indoorwedstrijd met twee dubbelspannetjes. Wij hadden First Magic en Toppy voor de koets, die voor de eerste keer op vreemd terrein, voor een groot publiek en met veel muziek moesten optreden. Carine had MHB Eurostar en MHB Prince of Stars voor de koets. Het werd een fantastische ervaring en het publiek genoot! Toppy en First Magic deden het super! Omdat we een uurtje tijd hadden voor onze demo, stelde Carine voor om haar paardjes voor die van mij te leggen en ook nog es vierspan te rijden. De allereerste keer vierspan voor Toppy en First Magic en dan nog direct voor het grote publiek! Gelukkig deden ze het allemaal voortreffelijk en kregen we een welverdiend applaus! Foto's van de demo zijn terug te vinden op de Vierspanpagina

 

 

26 september 2013: onze bevriende stal Laureas kocht onlangs een nieuw merrieveulentje van de hengst Brookhaven Eagles Dark 'N Defiant en zo kwam het dat we even op internet wat info over deze hengst zochten. En toen kwamen we terecht op de site American Miniature Horses waar er een heel jong veulentje op stond dat ons hart stal! We dromen al zo lang van een zwart-bont merrietje met blauwe ogen en kijk, daar was ze! Perfect symmetrisch getekend, prachtig gebouwd en een afstamming om U tegen te zeggen! Dus ja, de aankoop van GLS Indigos Wild Rebel werd een feit! Ze moet nog een paar maandjes bij haar mama blijven tot ze oud genoeg is om te verhuizen, maar voorlopig kan u haar al bewonderen op haar pagina!

 

 

14 september 2013: ook deze keer ging de jaarlijkse BMP merriekeuring door in onze thuisstad Oudenaarde, dus we waren ook van de partij. We hadden ons opgegeven voor 6 reeksen en vielen bij alle 6 de reeksen in de prijzen! Ons veulentje MDR Selu's Golden Shiloh Kisses, behaalde twee keer een tweede plaats in de reeks merrieveulens categorie A en BMP veulens categorie A. MDR Selu's So Special Entertainment behaalde een tweede plaats bij de merrieveulens categorie B en een derde plaats bij de BMP veulens categorie B. En JS Let Me Entertain You werd 2de bij de fokmerries categorie B en eerste bij de 3 jaar en oudere merries niet te keuren! Ze mocht ook mee doen voor het seniorkampioenschap en werd daar 2de. Ondanks het slechte weer, was het dus een zeer aangename dag!
 

 

11 september 2013: Onze veulens MDR Selu's So Special Entertainment en MDR Selu's Golden Shiloh Kisses werden respectievelijk op splash en appaloosa getest. Ook al heeft Special geen blauwe ogen, ze blijkt toch drager te zijn van het splash gen. Dat maakt haar dus een silver buckskin splash overo paardje! Shiloh blijkt geen drager te zijn van het appaloosa gen, wat we ergens ook verwachtten omdat ze geen duidelijke stippen heeft, maar ook geen gestreepte hoeven of kenmerken op de neus of geslachtsdelen.

 

 

31 augustus 2013: wij deden mee aan de NMPRS merriekeuring met onze twee merries JS Let Me Entertain You en MH Tuffs Bisou, samen met hun veulentjes MDR Selu's So Special Entertainment en MDR Selu's Golden Shiloh Kisses. Het was een erg geslaagde dag: de twee veulens en Sandy kregen allemaal een eerste premie, Bisou een tweede. Special kreeg zelfs een wildcart om mee te doen aan het veulenkampioenschap en uit de 13 kampioensveulens behoorde zij bij de top 4! We kregen enorm lovende kritieken dat dit het best bewegende veulen was! We waren natuurlijk erg trots op onze eigen fokprodukten!
 

 

 

22 augustus 2013: Ons hengstje Berkana's Dreaming in Color en ons veulentje MDR Selu's Golden Shiloh Kisses zijn verkocht aan Nena en Dennis. Wij wensen hen veel plezier met deze kanjers!!! Dream mocht al vertrekken naar zijn nieuwe huisje, Shiloh blijft nog even bij ons tot ze oud genoeg is om mama te verlaten.
 

 

 

6 augustus 2013: We kunnen met trots onze nieuwe aanwinst aankondigen: LM Idols European Echo, een prachtige silver smokey cream jaarling hengst, gefokt door de gekende farm Limestone Miniatures en een zoon van de wereldbefaamde First Knights Billy Idol. Je kan hem bewonderen op zijn pagina.
 

 

20 juli 2013: Onze DB Double Dilute Luke is verkocht. Wij wensen Maité Kestelyn veel plezier met deze kanjer!

 

 

3 juni 2013: Joepie, de tweede en laatste geboorte van dit jaar zit er ook alweer op en gelukkig is alles super verlopen! Onze Bisou is weeral een 3-tal weken vroeger bevallen, maar we waren hier deze keer op voorzien! Tja, ze kon het blijkbaar niet langer aan zien dat Sandy zo'n mooi meisje had lopen, dus vond ze dat het tijd werd om haar meisje aan de wereld te laten zien! Ja, ja, terug een merrieveulentje! Een palomino meisje dat een kopietje is van papa Selu. Haar naam: MDR Selu's Golden Shiloh Kisses! Wel een dametje met een pittig karaktertje! Ze kwam ter wereld en stond binnen de 5 minuten recht! Het eerste wat ze daarna deed was een goeie bokkesprong nemen! En ja, ze maakt mama goed duidelijk wat haar willetje is! Op de wei is het ook een echte crossmachine! Racen is haar grote hobby!
 

 

 1 juni 2013: Ons eerste veulentje van dit jaar is geboren en wat voor eentje! Sandy en Selu hebben er een prachtig silver buckskin meisje van gemaakt! Met een enorm arabisch hoofdje en een klein snebje op haar neusje! En met een wit achtervoetje, dus ook al heeft ze geen blauwe ogen, misschien heeft ze toch het splash gen van haar mama geërfd. Wat een fijn poppetje en erg zachtaardig ook van karakter. Ja, ik ben helemaal verliefd op onze MDR Selu's So Special Entertainment!

 

 

 

6 april 2013: De jaarlijkse hengstenkeuring van het NMPRS ging dit jaar door op zaterdag 6 april en dus gingen we met 3 van onze hengstjes naar Bunschoten (Nederland). Het was een lange rit en een lange dag, maar we kwamen niet onverdienstelijk naar huis. Berkana's Dreaming in Color werd goedgekeurd voor de dekdienst! SKS Em Pacs Selu behaalde terug een mooie 2de premie en onze SSF Em Pacs Bonfire die kreeg een verdienstelijke eerste premie en werd 2de in een wel heel sterke groep met allemaal grote namen!

 

Ook stelden we dit jaar LMS Made In Missouri terug voor, ons minihengstje dat verkocht is aan Lize Geraerts. Hij werd ook terug goedgekeurd voor de dekdienst met een mooie 2de premie!

 

 

15 september 2012: een bewogen dag voor ons, dat kan je wel zeggen! Op deze zaterdag ging namelijk de BMP merriekeuring door. Dit was voor ons de laatste show van het seizoen. We deden mee met 5 van onze merries: Spotty, Cinderella, Buckadorable, Sandy en Bisou. En we gingen naar huis met fantastische resultaten! Spotty behaalde een mooi vierde plaats bij de merrieveulens cat A, Cinderella mocht een beker naar huis nemen en werd derde bij de jaarlingmerries cat A, Buckadorable werd eerste bij de tweejarige cat B, Bisou werd stamboek goedgekeurd met 74,5% en Sandy die maakte de dag compleet! In de drie rubrieken waaraan ze mee deed, behaalde ze de eerste plaats! Ze is er daarenboven ook nog in geslaagd om haar resultaat van vorig jaar nog es over te doen en seniorkampioen cat B te worden. Ze werd stamboek goedgekeurd met een eerste premie! 15 september was ook de dag dat Buckadorable na haar showzege naar haar nieuwe baasje mocht vertrekken. Met heel veel spijt in het hart laten we deze fantastische merrie vertrekken, maar we weten dat ze het bij Christien van Showtime Stables ook prima zal hebben. En op diezelfde dag kochten wij dan ons nieuw perlino hengstje Cream On Top. Een prachtig paardje wat u kan bewonderen op zijn pagina!

 

 

19 augustus 2012: op deze wel erg warme zondag gaven wij een demo met ons vierspan en een enkelspan op de Paardehappening te Zottegem. Er waren verschillende soorten aanspanningen met miniatuurpaarden te zien, zoals ondermeer een enkelspan tweewieler, een enkelspan vierwieler, een dubbelspan, een klavertje 3 en een vierspan. Het publiek was razend enthousiast over wat je allemaal kunt doen met zo'n kleine paardjes! Foto's kan u terugvinden op de vierspanpagina

 

 

Augustus 2012: binnenkort verschijnt het nieuwe Miniature Horse World magazine, het vakblad van het AMHA stamboek en wij zullen hierin te lezen zijn met een artikel over ons vierspan. We zijn hier uiteraard erg trots op! Wie het artikel al es in voorbeschouwing wil lezen kan het hier vinden.

 

 

 

10 juli 2012: bij ons in het dorp Mater gaat op 10 juli de jaarlijkse Sint-Amelberga ruitersommegang door. Dit jaar besloten we hieraan mee te doen met onze twee vierspannen: Mario met het vierspan friese stermerries en ikzelf met het vierspan minihengsten. We hadden hiermee natuurlijk veel bekijks! Hierbij een fotootje:

 

 

 

 

30 juni 2012: we deden mee aan de BMP show te Torhout met ons vierspan hengstjes. We deden mee aan twee rubrieken: de aangespannen reeks en mooiste effen en bij beide rubrieken konden we de overwinning in de wacht slepen, dus het was voor ons een geslaagde show! Foto's zijn te vinden op de pagina van het vierspan.

 

 

25 juni 2012: een maandje te vroeg en helemaal geen enkel teken van een nakende bevalling en toch was ze daar! 's Morgens vroeg is onze Bisou bevallen van een prachtig vos panterbont meisje! Haar naam is MDR's Titans Red Spotted Kisses en je kan haar bewonderen op haar pagina!

 

 

8 - 9 - 10 juni 2012: Via het BMP stamboek werden wij gecontacteerd door de organisatie van Jumping Aalst. Zij wilden graag iets unieks laten zien bij de prijsuitreikingen en hadden daarbij iets in gedachten met aangespannen minipaardjes. Ze waren al blij geweest met eventueel een dubbelspan, maar nooit hadden ze gedacht om daarbij een vierspan te kunnen voorzien. Dus bij deze gaan wij dit voor onze rekening nemen met ons vierspan dubbele dilute hengstjes. Wie ons es wil komen bewonderen kan dat dus doen op Jumping Aalst. Wij rijden bij iedere grote prijsuitreiking. Inkom is gratis. Meer info en adres kan u vinden op www.jumping-aalst.com.

Dit evenement werd voor ons een groot succes. De hengsten liepen super tussen hun grote concurrenten in, alsof ze nooit iets anders gedaan hebben. Foto's van dit alles kan je vinden op de vierspanpagina

 

 

14 mei 2012: Op de BMP nakeuring werd Bonfire goedgekeurd met een eerste premie en een hele hoge score van 80,5%! We kregen zowel van de veearts keurder, als van de jury het commentaar dat dit een prachtig hengstje is met hele goeie bewegingen! We zijn natuurlijk erg trots op dit resultaat! Bonfire kan vanaf nu dus voor de volgende stamboeken dekken: AMHA / AMHR / NMPRS en BMP

 

 

14 april 2012: Selu is nu ook goedgekeurd voor het NMPRS stamboek.

 

 

31 maart 2012: Helaas erg triest nieuws vandaag. Ons langverwachte veulentje, het eerstegeborene van Selu en Flakje, is helaas dood ter wereld gekomen. De navelstreng zat rond het beentje en het was al van voor de geboorte gestorven. Een prachtig palomino hengstveulentje, volledig naar onze verwachtingen, zeer edel met lange benen, een kleine Selu. Het heeft niet mogen zijn. Gelukkig is met mama Flakje alles terug in orde.

 

 

Februari 2012: Nu ontbrak er nog 1 double dilute om ons vierspan compleet te maken. Geen makkelijke opdracht om hiervoor een geschikte kandidaat te vinden. Maar we trokken onze stoute schoenen aan en namen contact op met Melanie van Diamonds of Kingswood met de vraag of hun prachtige perlino hengst SSF Em Pacs Bonfire niet te koop was. En zo is onze vierde hengst voor het vierspan een feit. U kan hem bewonderen op de pagina van SSF Em Pacs Bonfire.

 

 

24 februari 2012: Wegens een leuk plan om een uniek vierspan ineen te steken, moesten er helaas ook minder fijne beslissingen genomen worden en hebben we met veel pijn in het hart besloten om voor Youri een nieuwe thuis te zoeken. Gelukkig waren er kandidaten genoeg en mag Lise Geraerts zich nu de trotse nieuwe eigenaresse noemen. Youri zal nog steeds beschikbaar zijn voor de dekdienst, en Lize gaat met hem vaak aangespannen rijden en hem verfijnen in de vrijheidsdressuur. We wensen haar veel succes met dit schitterende hengstje! Tevens kwam vandaag onze nieuwe aanwinst voor het vierspan toe. Zijn naam is DB Double Dilute Luke. Je kan hem bekijken op zijn pagina.

 

 

11 december 2011: Selu werd voorgesteld op de BMP hengstenkeuring door Willy Melckebeeck van Stal de Kruyskouter. Hij werd goedgekeurd als dekhengst en behaalde een eerste premie met een hele hoge score van 78,5%. We zijn natuurlijk erg trots met dit resultaat en zijn gelukkig dat de jury deze prachtige hengst naar waarde kon schatten! We kijken al uit naar zijn eerste nakomelingen!

 

 

November 2011: In 2011 was het onze Sandy die wereldwijd te zien was op de AMHA-kalender, voor 2012 is het haar zoon die de honeurs mag waarnemen. First Magic zijn foto prijkt bij de maand mei.

 

 

5 november 2011: Geheel onverwachts is er een nieuw paardje onze kudde komen vervoegen. We zijn onze minifokkerij ooit begonnen met appaloosa's en droomden al jaren van een AMHA appaloosa en die is eindelijk ons leven binnen gewandeld. U kunt haar stipjes tellen op haar pagina: MH Tuffs Bisou!

 

 

20 juli 2011: Wij werden gecontacteerd door het tv-programma "Boer en Buiten" met de vraag of zij bij ons een namiddagje mochten komen filmen voor een reportage over miniatuurpaardjes. Dit gebeurde op woensdag 20 juli. Er werd een ganse namiddag gefilmd voor 3 minuten zendtijd. De uitzending was te zien in het weekend van 5,6 en 7 augustus. 

 

 

02 juni 2011: Dazzle is verkocht en vandaag vertrokken naar haar nieuwe thuis. We gaan haar missen, maar wensen haar nieuwe eigenaars heel veel geluk met deze super merrie en hopen nog vaak van haar te mogen horen, zeker ook als het veulentje van Youri volgend jaar geboren wordt! Vandaag ook nog ander groot nieuws, want we zijn onze nieuwste aanwinst gaan bezoeken in Nederland! Je kan haar bewonderen op haar pagina: Dreamcatchers It's Midnight Cinderella! Ze komt onze kudde vervoegen in augustus.

 

 

1 juni 2011: Een erg speciaal hengstje is geboren: hij is zwart homozygoot splash en is werkelijk prachtig! Zie de pagina van MDR's First Magical Entertainment.

 

 

31 januari 2011: een nieuw paardje aangekocht. Zie de pagina van Berkana's Dreaming in Color.

 

 

16 januari 2011: Bij de BMP hengstenkeuring behaalde Youri de felbegeerde eerste premie! Selu deed het ook schitterend bij zijn eerste show met direct een eerste plaats in zijn categorie en werd tevens reserve jeugdkampioen cat. B! Met oprechte dank aan Dhr. Willy Melckebeeck van Stal de Kruyskouter voor het trainen en voorbrengen, Youri zag er fantastisch uit!

 

 

1 mei 2010: Een droom van een merrieveulen geboren! Zie de pagina van MDR's Dazzlicious Buckadorable

 

 

10 april 2010: Youri werd goedgekeurd op de NMPRS hengstenkeuring te Bunschoten (NL). Hij behaalde bij de nieuwe jaargang een mooie tweede premie, 5de plaats.

 

 

9 maart 2010: De Engelse versie is nu ook beschikbaar en er zijn nieuwe foto's bij Youri geplaatst! 

 

 

16 februari 2010: Onze website is online gegaan!