Ricci van het Sint-Elooishof

"Ricci"

  

 

Belgische Rijpony
Geboortedatum: 01-01-1994
Kleur: bruin
Hoogte: 1m17
BRP

 

[ showresultaten - foto's - nakomelingen ]

 

Ricci van het Sint-Elooishof kwam bij ons op 11-jarige leeftijd om gebruikt te worden als lespony.

Zij is een B-pony van 1m17 groot, met een super lief en rustig karakter. Ricci is enorm betrouwbaar en schenkt daardoor veel vertrouwen aan haar jonge ruitertjes. Ook al is zij niet de zachtste om op te zitten, toch willen beginnende ruitertjes het liefst met haar rijden omdat ze voelen dat zij erg braaf is en nooit van iets schrikt. Ze is altijd de rust zelve. Zij loopt zowel dressuurmatig onder het zadel, maar loopt ook aan de koets. Een klein sprongetje ziet ze ook wel zitten. Ricci wordt dan ook vooral gebruikt om jonge kinderen te leren ponyrijden en in de voltige tijdens de ponykampen, maar werd ook al gebruikt in onze mencursussen, voornamelijk dan in de dubbelspancursus.

Ricci is ingeschreven bij het Belgische Rijpony Stamboek (BRP).

In 2006 nam ze deel aan de provinciale keuring van het BRP te Torhout en werd ze derde. Ze werd voorgebracht door twee van onze jonge ruitertjes die toen de jongste voorbrengertjes waren op het tornooi en daarmee ook nog es een prijs in de wacht sleepten omdat zij het zo goed deden dankzij Ricci.

In 2006 kreeg Ricci bij ons een merrieveulentje, Kaatje van het Sint-Elooishof, van de hengst Dusty. Dit was een super chique merrietje dat enorm kon bewegen. Zij werd als jaarling verkocht.

In 2008 gaf Ricci ons MDR’s Mauro, van de Duitse rijponyhengst Andexer. Ook Mauro was een erg mooi veulen, zeer edel en langbenig gebouwd. Mauro werd bij ons beleerd op 3-jarige leeftijd en daarna verkocht aan Linda Kodde uit Nederland, die nu met hem deelneemt aan marathon wedstrijden, waarin hij het erg goed doet.

Beide veulens van Ricci waren echt chique en een hele veredeling met goeie bewegingen, dus we mogen wel zeggen dat Ricci een goeie fokmerrie is die goeie kwaliteiten aan haar veulens door geeft.

Onze Ricci is momenteel al 20 jaartjes jong en nog steeds doet zij goed haar best tijdens de lessen met de jonge kindjes. We hopen nog lang van haar plezier te mogen beleven, maar als het zover is, dan mag ze hier genieten van een welverdiend pensioen als knuffelpony! Dit is echt een pony met een gouden randje!!!

 

SHOWRESULTATEN

2006 Provinciale prijskamp BRP te Torhout: 3de plaats

 

FOTO'S

   

   

   

  

   

   

  

  

  

 

NAKOMELINGEN

Kaatje van het Sint-Elooishof
(Dusty x Ricci)
2006 merrie
Verkocht

MDR's Mauro
(Andexer x Ricci)
2008 ruin
Eigendom van Linda Kodde