Azarro

 

 

KWPN ruin
Geboortedatum: 10-04-2005
Hoogte: 1m62
Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

 

[ pedigree - showresultaten - foto's ]

 

Azarro was voor mij een droom die uitkwam! Vroeger had ik ook altijd een bruine warmbloed op stal, maar door omstandigheden was dat er de laatste jaren niet meer van gekomen. En toen kreeg ik wel een heel leuk kadootje van mijn man!
Azarro is een prachtig paard met erg ruime bewegingen. Hij werd als veulen op de Veulenveiling Midden Nederland als duurste veulen verkocht.

Op driejarige leeftijd schopte hij het zelfs tot de tweede bezichtiging op de hengstenkeuring van het KWPN. Helaas werd hij wat klein bevonden om door te stoten naar de laatste bezichtiging. Maar gelukkig voor mij, anders stond hij hier nu niet!

Azarro komt uit een heel mooie bloedlijn. Vader Sam R is een royaal ontwikkelde, rijtypische, hoogbenige hengst, die goed in het rechthoekmodel staat en veel uitstraling heeft. Dit heeft Azarro duidelijk van hem geërfd! Als springpaard heeft Sam R zeer veel aanleg. Met een uitzonderelijke 10 op afdruk, een 9 op techniek en een 9,5 op vermogen en aanleg springen, werd hij 1ste in het verrichtingsonderzoek.
De vader van Sam R is de zeer goed verervende Mermus R, de moeder van Sam R is de bekende merrie Amelusina (v. Abgar XX). Abgar is een volbloedhengst die van groot belang is gebleken in de warmbloedpaardenfokkerij. Zijn dochter Amelusina is de grootmoeder van Namelus R en Idalco (v. Ladalco) en de overgrootmoeder van de internationaal springende Lamalushi (v. Calando I). Uit deze sportstam komen vele bekende paarden.
Vader van Mermus R is Burggraaf. De preferente Burggraaf is een produkt van de Holsteinse succesformule Landgraf I x Cor de la Bryere. Burggraaf zelf sprong internationaal onder Roelof Bril. Zo sprong Burggraaf in 1991 tijdens Indoor Brabant de muur van 2.10 meter! Burggraaf brengt paarden met zeer goede bewegingen en karakters. Het is dan ook niet voor niets dat hij ook een groot aantal nakomelingen in de dressuur heeft. En waarschijnlijk heeft Azarro zijn dressuurtalenten dan ook van hem geërfd.

Langs moederszijde hebben we als moeder van Azarro de Elite preferente merrie Orriena. Zij werd Holbatheo merrie van het jaar 2015. Zij komt uit een heel goede stam. Grootmoeder Varriena (Farn - Leonidas - Xebec) is ster preferent prestatie. Achter de Xebec-merrie zitten allemaal kroonmerries die rechtstreeks terug gaan op Lady Reveil van Wittenstein (1932 kroon preferent kern), stammoeder van merrielijn 27.

Vader van Orriena is Goodtimes, die een grote invloed heeft op de fokkerij. Als driejarige werd hij verrichtingskampioen bij het KWPN en is daarna actief geweest in de springsport op nationaal niveau. Hij geeft zowel goed spring- als dressuurpaarden. Goodtimes is een zoon van de welgekende Nimmerdor, die in 1999 bekroond werd met de titel 'Hengst van de Eeuw'. Hij was op internationaal niveau succes in de springsport en heeft een grote bijdrage geleverd aan de springpaardenfokkerij. Nimmerdor is dankzij zijn eigen prestaties en die van zijn nakomelingen preferent verklaard bij het KWPN stamboek. Ook is de hengst goedgekeurd bij het Holsteiner en SI stamboek.  

Orriena heeft al een heel aantal veulens die goed meedraaien in de sport.


Azarro wordt ondanks zijn springgerichte afstamming, toch ingezet voor het dressuur- en het aangespannen werk, waar hij omwille van zijn krachtige, ruime bewegingen zeer geschikt voor blijkt te zijn.

 

PEDIGREE 

  V.Sam R V. Mermus R V. Burggraaf
M. Dwermie
M. Amelusiena V. Abgar
M. Melusiena
M. Orriena
 
V. Goodtimes V. Nimmerdor
M. Zigeunerin
M. Varriena V. Farn
M. Ramona

 Klik hier voor de volledige pedigree

 

SHOWRESULTATEN

2005 Duurste veulen van de veulenveiling Midden Nederland
2008 Tweede bezichtiging KWPN Hengstenkeuring

 

FOTO'S